سفال لالجين در رديف شش اولويت خوشه‌هاي صادرات‌گرا قرار گرفت

به گزارش ميراث آريا (CHTN) تاکنون 40 خوشه صادراتي در سراسر کشور شناسايي شده است و شش خوشه در اولويت دريافت تسهيلات قرار دارند.

در مرحله اول، خوشه‌هاي کفش تبريز، سفال لالجين در همدان، چرم تبريز، تهران و مشهد، خوشه سراميک، خوشه خرما در شهرهاي اهواز، بوشهر و کرمان و خوشه زعفران خراسان رضوي جزو شش اولويت دريافت تسهيلات هستند.

خوشه‌هاي صادراتي گروه‌هاي هستند که مي‌توانند در کنار هم توليد را به صادرات وصل کنند.

براي هدفمند کردن حمايت‌ها و سرعت بخشيدن به توسعه خوشه‌هاي صادرات‌گرا، ساز و کار اولويت‌بندي براي برنامه‌ريزي و حمايت از خوشه‌هاي صادرات‌گرا در جلسات کارگروه ساماندهي خوشه‌ها و شبکه‌هاي صادرات‌گرا تدوين شده است.

براين اساس خوشه‌هاي صادرات‌گراي کسب و کار در تمام زير بخش‌هاي صنعت و معدن، خدمات و کشاورزي، فرهنگي، هنري، صنايع خلاقه، ترانزيت و حمل و نقل، تجارت مرزي، صنايع دستي، فرش دستباف، اصناف، خدمات بهداشتي، خدمات آموزشي، فناوري اطلاعات، گردشگري، صنايع نوين و در سطوح ملي، منطقه‌اي، استاني و محلي توزيع مي‌شوند.

بانک توسعه صادرات ايران نيز که عضوي از اين کارگروه است با حمايت از خوشه‌هاي صادرات‌گرا تسهيلاتي را تاکنون به خوشه صادرات‌گرا کيف و کفش تبريز اختصاص داده است.

بر اين اساس 50 درصد مبلغ از منابع خود سهامداران خوشه و 50 درصد مابقي توسط بانک توسعه صادرات براي سرمايه در گردش و تسهيلات صدور کالا در قبال ارايه قرارداد صادراتي و وثايق و ضمانت‌هاي معتبر در اختيار خوشه قرار مي‌گيرد.

براساس آيين‌نامه ساماندهي خوشه‌ها و شبکه‌هاي صادرات‌گراي کسب و کار، بانک مرکزي موظف است نسبت به تخصيص منابع ارزي و هدايت بخشي از تسهيلات بانکي به سمت خوشه‌هاي صادرت‌گرا کرده و بانک‌هاي تجاري و تخصصي و به ويژه بانک توسعه صادرات ايران نيز نسبت به ارايه تسهيلات مالي اقدام مي‌کنند./105

انتهای پیام/

کد خبر 1387063113